26 februari is Amora bevallen van vier kittens. Twee poesjes en twee katertjes.

Dit was iets eerder dan we verwacht hadden. We wisten niet wanneer Amora gedekt was. We hadden geen geslaagde dekking gezien, alleen maar heel veel geklungel en gedraai van Amora.

We wisten natuurlijk wel wanneer Amora bij Gandalf was geweest. En dat zou betekenen dat ze, uitgaande van de eerste en laatste dag samen, tussen 28 februari en 1 maart zou moeten bevallen.

Maar daar dachten Amora’s kittens anders over. Zaterdag 26 februari in de middag kwam Amora naast me liggen. Ik legde mijn hand op haar buik en voelde dat ze weeën had. Niet veel later begon ze te persen. Snel alles erbij gepakt en op een heel rustige en kalme manier, kwamen haar kittens ter wereld. De eerste aan het eind van de middag, de laatste rond 23 uur in de avond. Ze wogen tussen de 73 en 93 gram. 

Hieronder Amora's laatst geboren katertje - dat is de seal bicolor kater. Hij was hier net een paar minuten oud.

Amora bleek na de bevalling meteen een heel goede, lieve en vooral ook makkelijke mama te zijn. Ik mocht haar kittens wegen, foto’s maken, ze vasthouden... ze keek wel naar me, maar wachtte geduldig tot ik ze terug zou leggen.

Inmiddels zijn Amora’s kittens bijna twee weken oud. Ze groeien goed en de oogjes beginnen langzaam open te gaan. Ze heeft drie seal mitted kittens gekregen (de twee poesjes en 1 van de katertjes) en 1 seal bicolor kater.

Voorlopig staan alle kittens onder evaluatie. We willen graag een poesje en een katertje van Amora houden. 

Ik zal per week een (foto)update plaatsen van Amora’s kittens. Klik hiervoor op het menu aan de onderkant (mobiele versie) of zijkant (computer) van de website.

Hieronder een collage van de kittens. Bovenaan de poesjes (links de kleinsfe, rechts de grootste) en onderaan de katertjes (links de bicolor kater).