Kattenbak

Wij zijn fan van de Litter Robot zelfreinigende kattenbakken. Wij hebben natuurlijk meerdere Ragdolls in huis en dan is zo'n automatische kattenbak ideaal.

We hebben drie Litter Robots 3 in huis en sindskort ook de Litter Robot 4.

Onze eerst ervaringen met de Litter Robot 4 zijn erg goed, wat een fijne, stille kattenbak. We zullen 'm over een tijdje, als we 'm goed hebben kunnen testen, uitgebreid reviewen. Is 'ie echt zo veel beter en fijner dan de 3?

Naast de Litter Robots hebben we ook nog twee grote "normale" kattenbakken in huis. De Savic Nestor XXL. Wat wij fijn vinden aan deze bak, is dat de klep aan de voorkant omhoog kan. Hierdoor kun je de kattenbak heel makkelijk uitscheppen en hoef je niet heel de bovenkant te verwijderen. 


Er is ook een kleinere variant van de Nestor XXL te verkrijgen, wij vinden die persoonlijk wat aan de kleine kant voor onze Ragdolls.

Kattengrit

Kattengrit

Wij gebruiken fijn klontvormend kattengrit.


We hebben door de jaren heen heel veel soorten kattengrit gebruikt en geprobeerd. Vaak liepen we er tegenaan, dat het grit niet fijn klonterde, snel uit elkaar viel, snel ging stinken (waardoor we binnen een paar dagen heel de kattenbak weer moesten verschonen), of dat we heel veel last kregen van stofdeeltjes door het grit.

Inmiddels hebben we drie favorieten:

  1.  Kitty Friend Ultra
  2. Sivocat Ultra Soft
  3. Golden Grey Master

We gebruiken zelf voornamelijk de Kitty Friend Ultra, maar de andere twee zijn ook absoluut aan te raden. 

We hebben ook een tijdje houtkorrels aan geprobeerd, maar dit raden we niet aan. Onze katten vonden het absoluut niet fijn, een aantal van ze besloot zelfs om maar buiten hun behoefte te doen, of op een andere plaats in het huis.

Zodra we weer terug gingen naar fijn klontvormend grit, was dit voorbij.