Droog voer

Wij geven onze katten Applaws droogvoer.

Wij geven ze alle varianten met kip, dus:

Applaws droogvoer is een premium, graanvrij voer. Onze katten vinden het heerlijk en doen het er heel goed op.

Onze kittens geven we Applaws Kitten droogvoer.

Natvoer

Onze katten krijgen, naast hun brokjes, af en toe wat natvoer. Als tractatie tussendoor en niet als volledige voeding.

Mocht je een kat hebben, die niet goed drinkt, dan is een volledig natvoer te overwegen. Let er dan wel op, dat het natvoer geschikt is als complete voeding en niet slechts een "aanvullende" voeding is.

Ik zal hieronder een lijst neerzetten met, naar mijn mening, kwalitatief goede en "complete" natvoer merken en varianten.

Natvoer lijst

Doseren en afwegen

Een veelgestelde vraag is hoe wij onze Ragdolls hun eten geven. Wegen we dit af? Geven we ze heel de dag door eten? Geven we ze twee keer per dag, maar laten we ze dan zo veel eten als ze zelf willen?

Wij geven onze volwassen Ragdolls in principe twee keer per dag eten. We wegen dit ook af en afhankelijk van het gewicht krijgen ze tussen de 45 en 65 gram per dahg.

Dit werkt op deze manier heel goed. Onze Ragdolls worden zo niet te dik en we hebben zicht op wie wat op eet. Ze hebben allemaal hun eigen plekje, met hun eigen bakje. Zo kunnen we ze allemaal goed in de gaten houden.

Dit geldt overigens niet voor kittens en drachtige of zogende moeders. Zij hebben heel de dag toegang tot eten. Dit hebben ze ook nodig.

Pas wanneer de kittens wat ouder zijn en zeker nadat ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, raden wij aan om ze twee of drie keer per dag eten te geven. En hierbij ook te letten op hoeveel je ze geeft.

Doe je dit niet, dan heb je kans dat je kat al snel te dik wordt. Dit brengt de nodige gezondheidsrisico's met zich mee en het is heel erg moeilijk om een kat (voorzichtig) af te laten vallen.