Updates:

Maart '24 - kittens verwacht & nieuwe kater??

Het is alweer een tijdje geleden, dat we hier een update hebben geplaatst. De pagina's van onze meisjes en onze heren hebben we wel bijgehouden, ook de kittenpagina is up-to-date.

Eind deze maand verwachten we een nestje kittens. De kittens zullen blue of seal zijn, mitted of bicolor en er is een kans op tabby (lynx). We willen zelf heel graag een meisje houden uit deze combinatie. De andere kittens zijn hoogstwaarschijnlijk al gereserveerd.

Eind april verwachten we ook kittens. Al deze kittens zullen seal zijn, in mitted of in bicolor. 

Later dit jaar hopen we nog een nestje te krijgen van Milou & Dusty, van Amora (met wie, weten we nog niet) en van Faya (ook bij haar weten we nog niet met wie).

Mocht je interesse hebben in een van onze kittens, stuur me dan gerust een berichtje.

Ook zijn we inmiddels,al een tijdje op zoek naar een nieuwe kater. Het is nog even afwachten of hij mooi ontwikkelt, maar misschien hebben we een mooie kater gevonden. Zodra dit zeker is, zullen we hem natuurlijk introduceren. Tot die tijd moeten we nog eventjes duimen, dat hij zich mooi blijft ontwikkelen.

December ‘22 - kittens verwacht!

We verwachten weer kittens. Pandora is op date geweest bij Fabio. Zie onze plannen. Als alles goed is gegaan verwachten we eind februari kittens. De kittens zullen allemaal seal zijn, met een kans op tabby (lynx) en bicolor of mitted.

 

.

Oktober ‘22

Oktober '22

Lily is gereserveerd.
We hebben een heel lieve poes beschikbaar: Lily
.

Lily (Amoralyn Cheeky Troublemaker) is seal bicolor en net twee jaar oud.

We zijn op zoek naar een leuk gezin voor Lily en het liefst ergens waar ze samen met een van de kittens van ons huidige nestje naar toe kan verhuizen.

Lily is heel lief en aanhankelijk, ze is graag bij je en vindt knuffelen erg fijn. 

Daarnaast heeft ze natuurlijk ook haar ondeugende momenten. Zo springt ze wel eens op het aanrecht en probeert ze wel eens eten te stelen. Maar ze is vooral heeel erg lief 

Juni ‘22

Zie hieronder wat foto's van ons huidige nestje:

Februari '22

Isadora is, zoals je op de foto hieronder kan zien, flink gegroeid. Ze is inmiddels 1.1 kilo aangekomen. Ook Amora's buikje is al aardig dik. We kunnen niet wachten om over een paar weken hun kittens te ontmoeten..

Februari '22 - Amora is drachtig!

Inmiddels is het 5.5 week geleden, dat Gandalf en Amora samen zijn geweest. Ik heb toen geen enkele geslaagde dekking gezien - alleen maar een heleboel gerol van Amora. En heel veel pogingen van Gandalf, maar ze maakte het hem echt heel moeilijk.

Ik had dus weinig hoop.

Maar... inmiddels weet ik het zeker en durf ik het ook hardop te zeggen: Amora is drachtig!

Eindelijk.. na twee jaar van proberen, geklungel met dekkingen, geslaagde dekkingen, maar toch niet drachtig.. is het nu gelukt!

Ons bijzondere, lieve meisje verwacht kittens. En wat vullen zij en Gandalf elkaar goed aan.

Amora laat zich heel moeilijk dekken, dus we gaan sowieso 1-2 kittens van haar aanhouden. Ook, omdat de kittens een heel gave stamboom gaan hebben. En kijkende naar Gandalf en Amora worden het prachtige en ontzettend lieve kittens.

Amora's kittens zullen voorlopig allemaal onder evaluatie staan. We willen van Amora sowieso één -of misschien wel twee- poesje aanhouden en misschien ook een katertje.

Nu maar duimen dat alles goed gaat, ze gezonde kittens krijgt.. en dat er een mooi poesje bij zit. Zo niet, dan houden we natuurlijk met liefde een mooi katertje van haar aan.

Amora is inmiddels ruim 700 gram aangekomen. 

Ook Isadora is drachtig, vijf weken nu. Zij is inmiddels bijna 900 gram gegroeid.

Januari '22:

We zijn inmiddels een paar maanden verder en Gandalf heeft zijn plekje in huis helemaal gevonden. Hij is heel erg lief, dol op knuffelen en dol op eten.

Hij heeft inmiddels een date gehad met drie van onze meisjes.
Als alles goed is gegaan, verwachten we begin maart een nestje van Isadora (en misschien ook van Amora) en half maart van Lily. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

4 September:

Pandora heeft 2 september vier kittens gekregen (drie bicolour en 1 mitted). Ze doet het super goed en is echt een geweldig moedertje. Ze is zo lief en zorgzaam.

Het zijn drie poesjes en een katertje. Alle drie de poesjes staan voorlopig onder evaluatie.

Trotse papa is Darlinlildolls Bailey. Wat een lieve, grote man is hij. Hij en Pandora deden het zo goed samen. Hij wist Pandora vrijwel meteen voor zich te winnen - en mij ook! Ik ben verliefd op Bailey!

Ik kan Leonie niet genoeg bedanken! Ben zo blij, dat haar mooie, lieve Bailey Pandora heeft mogen dekken.

Bailey en Pandora hebben allebei een heel lief en zacht karakter.. kan dus niet anders dan dat dit vier ontzettend lieve (en mooie) katjes gaan worden! 

En... inmiddels staat ook de komst van onze nieuwe kater vast. Hij komt half september bij ons wonen.. en hieronder alvast de eerste foto van deze mooie, grote man:

 

29 augustus

Nog maar een paar dagen en onze mooie, lieve jongeman komt bij ons wonen. We kunnen niet wachten om hem voor te stellen!

Hij is een prachtige, typische en grote seal bicolour kater, met een heel mooie oogkleur en een mooi profiel.

Colonia's kittens vliegen bijna uit - wat gaan we ze missen!

Maar, nieuwe kittens zijn in aantocht. We hoeven nog maar een paar daagjes te wachten op Pandora's kittens. Ze is ruim 1.3 kilo aangekomen en heeft een mooi, bol buiken. We voelen de kittens heel goed schoppen - zo bijzonder! Pandora slaapt iets meer, maar is verder nog helemaal zichzelf-  erg lief en aanhankelijk.. ze volgt ons overal.

We hopen in de komende maanden ook de eerste kittens van Isadora en Lily te verwelkomen. Ze zijn helemaal goedgekeurd en gezond bevonden.

Amora is inmiddels een paar keer gedekt, maar tot nu toe niet drachtig geworden.. we hopen dat onze nieuwe kater het voor elkaar krijgt haar te dekken en dat ze dan ook daadwerkelijk drachtig worden.

Een spannende tijd dus.. hopelijk hebben we over een paar dagen goed geboorte nieuws! 

Augustus 2021

Inmiddels zijn de kleintjes van Colonia alweer bijna 13 weken. Ze zijn volledig gevaccineerd en gechipt. Begin september worden ze gecastreerd en dan duurt het niet lang meer voordat ze uitvliegen.

Het zijn weer twee heel lieve, sociale en ondeugende kittens. We genieten enorm van ze!

Pandora is in de tussentijd gedekt... en drachtig!! Haar kittens zullen rond 1 september geboren worden. Een meisje van Pandora zal bij ons blijven wonen.

En... wij zullen de komende weken een nieuwe kater verwelkomen. Een mooie, grote jongeman, met een ontzettend mooie oogkleur.. een heel mooi type en een prachtig stamboom.

We zijn heel erg blij en trots, dat hij bij ons mag komen wonen! ❤️

Juni 2021

Inmiddeks is Colonia bevallen van twee katertjes. Zowel Colonia als haar kittens maken het heel goed.

Amora is zes weken geleden gedekt. En heel voorzichtig durven we nu te hopen, dat ze wel eens drachtig zou kunnen zijn. Eindelijk, we kijken echt enorm uit naar haar kittens! 

Colonia's kittens zijn op dit moment besproken en van Amora zal er waarschijnlijk niets meer beschikbaar zijn.. maar e-mailen om te informeren -eventueel voor een volgend nestje- mag altijd!

01 april 2021

We zijn drie weken verder sinds de eerste dekking van Colonia.. het is nog vroeg en pril.. maar het is heel duidelijk: Colonia is drachtig!!

Nog zo'n zes weken te gaan... en dan mogen we hopelijk weer gezonde, lieve en mooie kittens verwelkomen!

16 maart 2021:

Inmiddels zijn Colonia en Amora weer thuis. Colonia is meerdere keren gedekt. We hopen over ongeveer 8 weken gezonde, mooie en lieve kittens van haar te verwelkomen.

Amora is wat lastiger te dekken. Ze rolt, ze draait zich op haar zij of ze gooit zichzelf met vier poten gestrekt op de grond. Amora is een ware circus artieste, haha.

Milo's eigenaar heeft haar twee keer zien rollen.. maar weet niet of dat vanwege de krolsheid was, of omdat ze misschien toch (ongezien) gedekt is.

Wij gaan in ieder geval duimen... we willen echt heel graag kleine Amora'tjes om hopelijk ook een mooi meisje van haar te kunnen houden.

09 maart 2021:

Vandaag zijn onze drie volwassen meisjes weer getest op HCM en PKD/CIN door middel van een echo. Alle drie zijn ze gezond verklaard. Er zijn geen aanwijzingen voor erfelijke ziekten. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee.

Amora en Colonia zijn nu bij de kater... duimen maar voor mooie, lieve en gezonde kittens over 9 weken!