Ik ben Karin en ik ben altijd dol geweest op dieren, ik ben er mee opgegroeid en moest van kleins af aan altijd al alle dieren, die we tegen kwamen, aaien / knuffelen.

In 2018 kwam na een lange zoektocht de eerste Ragdoll in mijn leven: Dusty. Dusty komt uit Griekenland en zijn fokster Katerina was zo lief om hem voor me naar Nederland te brengen. Ik ben hem samen met mijn dochtertje op Schiphol op gaan halen en het was liefde op het eerste gezicht: wat een lieve, makkelijk, relaxte en prachtige kater. 

Niet lang daarna kwam Colonia uit Zweden, ook haar fokster bracht haar voor me naar Nederland toe. Daarna kwam Amora uit Bulgarije en Pandora uit Oostenrijk, ook zij werden naar Nederland toe gebracht.

Naast Ragdolls hebben we Chihuahua's. Ook zij zijn na een lange zoektocht uit verschillende landen geïmporteerd. Onze katten en hondjes zijn heel leuk samen, de kittens groeien met de hondjes op en ze spelen regelmatig samen. Daarnaast groeien ze op met kinderen en zijn ze voordat ze verhuizen heel veel geknuffeld. 

Dieren zijn altijd een passie van me geweest, toch ligt  mijn studierichting heel ergens anders. Ik ben namelijk afgestudeerd in de Rechten en heb naast deze master ook een master Victimology and Criminal Justice. Heel iets anders dus. Ik heb me erg verdiept in dierenrechten en dit komt af en toe tijdens het fokken en de verkoop van kittens toch ook nog wel van pas.

Mijn doel is om gezonde Ragdolls te fokken, met het typische lieve, zachtaardige en aanhankelijke Ragdoll karakter. Onze Ragdolls zijn allemaal geïmporteerd en hebben naast een mooi uiterlijk en een heel lief karakter, ook een erg mooie stamboom.

Als we een nestje fokken doen we dat pas als onze poezen daar klaar voor zijn. We fokken vooral om zelf een kitten aan te kunnen houden, de kittens die we niet houden zullen als huisdier kitten beschikbaar komen.

Ik heb een instagram account waar ik regelmatig foto's van onze Ragdolls zal plaatsen. Volg me gerust, leuk! En als je vragen hebt, of interesse in een van onze toekomstige kittens.. stuur me gerust een e-mail.

Ons fokbeleid

Wij zijn aangesloten bij FIFe Mundikat en we fokken volgens de ragdollstandaard van FIFe.

We fokken enkel met Ragdolls met stamboom en uiteraard krijgen ook alle kittens een stamboom mee.

Wij vinden gezondheid heel erg belangrijk en daarom worden onze Ragdolls zowel door middel van DNA als door middel van een ECHO getest op HCM en PKD / CIN. Daarnaast worden onze katten gestest op FIV / FeLV.

Alle testresultaten zijn in te zien. We fokken enkel met onze ragdolls als zij volledig gezond zijn bevonden.

Naast gezondheid vinden we karakter belangrijk.  Ragdolls hebben een heel lief, zachtaardig en stabiel karakter. We vinden het heel belangrijk, dat Ragdolls dit karakter behouden. We fokken daarom alleen met poezen en katers, die het typische Ragdoll karakter hebben, zodat zij dit lieve karakter ook aan de kittens kunnen doorgeven.

We zijn heel streng als het gaat om gezondheid en karakter; we willen het ras verbeteren / behouden en niet enkel vermeerderen.

Onze Ragdolls zijn onze huisdieren en deel van ons gezin. We houden ontzettend veel van ze en het welzijn van onze diertjes staat altijd voorop. Ze lopen dan ook vrij los in huis en in onze afgezette tuin. Af en toe mogen we een nestje kittens verwelkomen. We genieten hier enorm van en steken ontzettend veel tijd en liefde in de socialisatie van de kittens.

We fokken Ragdolls in de kleuren seal, blue en creme / tortie, in de variateiten bicolour (high mitted) en mitted. We fokken enkel met pointed Ragdolls met blauwe ogen.

Voor meer informatie over ons fok- en kittenbeleid, klik hier.